Stomatologie pediatrică Cluj

SERVICII

Îngrijirea dinților – încă de la „dinţii de lapte”

Asiguraţi copiilor dumneavoastră un zâmbet frumos!

Îngrijirea atentă a dinţilor încă din primii ani duce la o dantură frumoasă şi sănătoasă pentru toată viaţa. Pentru că un dinte de lapte nu este doar o copie mică a unui dinte adult. Dinţii de lapte permit dezvoltarea normală a oaselor şi muşchilor maxilarului, oferă spaţiu pentru dinţii definitivi, influenţează dezvoltarea vorbirii şi menţin o masticaţie corectă şi funcţională. Păstrarea dinţilor de lapte este extrem de importantă pentru bună dezvoltare a dentiţiei la adult, tratamentul lor greşit sau pierderea lor prematură poate duce la probleme dentare şi ale maxilarului, care au consecinţe negative de-a lungul vieţii sau pot fi corectate doar prin metode costisitoare, obositoare şi consumatoare de timp.

La ce vârstă trebuie făcută prima vizită a copilului la medicul dentist?

Din păcate, cel mai adesea copilul este adus la medicul dentist atunci când acuză deja dureri dentare. Astfel vizita la medicul dentist este o experienţă neplăcută, copilul este deja speriat, nu cooperează iar medicul dentist este privit cu neîncredere şi frică.
Vă recomandăm ca prima vizită a micuţului dumneavoastră la un cabinet stomatologic să aibă loc odată cu erupţia primului dinte.
La clinica stomatologică Paşc Dental, prima vizită a copiilor este întotdeauna o şedinţă de acomodare cu personalul prietenos şi dedicat, cu mediul din cabinetul stomatologic şi cu aparetele existente. Copiii au nevoie de asistenţă specială, ei trebuie să se familiarizeze cu cabinetul dentar fără să rezulte teama de dentist. În plus, micii noştri pacienţi au propriile lor cerinţe speciale: temerile trebuie să fie luate în serios, tratamentul necesită o atmosferă prietenoasă copilului şi metode diferite de cele de la adulţi. Mai presus de toate, este nevoie de multă răbdare, înţelegere şi empatie pentru a câştiga încrederea copiilor. Mulţi adulţi suferă o viaţă de frica de dentist, pentru că ei au fost traumatizaţi în copilărie de un dentist insensibil. Acest lucru trebuie prevenit!
Apoi, procedurile stomatologice se efectuează treptat, în funcţie de situaţia şi patologia individuală, începând cu proceduri simple şi scurte, cum ar fi igienizarea profesională sau fluorizarea.

Cum avem grijă de dinţii de lapte?

De îndată ce primii dinţi de lapte au erupt, o îngrijire dentară corespunzătoare este utilă şi controalele regulate sunt importante. Dinţii de lapte sunt diferiţi de cei adulţi, au un smalţ moale şi sunt, prin urmare, mai sensibili. În plus dinţii copiilor sunt expuşi la multe pericole: alimentele preferate de copii conţin acizi şi mult zahăr. Prin urmare, copilul trebuie să înveţe de mic tehnica unui periaj corect şi importanţa unei igiene dentare corecte. De aceea, este recomandat ca la apariţia primilor dinţi copilul să fie dus la medicul dentist iar părinţii trebuie să pregătească această vizită şi să înţeleagă că, de cele mai multe ori, sunt necesare mai multe vizite înainte de a se începe un tratament dentar propriu-zis.
Vă recomandăm să începeţi periajul dinţilor copilului dumneavoastră de la vârsta de un an, după erupţia primilor dinţi, cu o periuţă cu peri moi şi paste de dinţi corespunzătoare vârstei.

Ortodonţia pediatrică

Obiceiurile vicioase ca sugerea degetului sau a tetinei, sugerea buzei inferioare sau superioare, sau interpunerea limbii între arcade, au repercusiuni asupra poziţiei dinţilor, dar şi asupra dezvoltării maxilarelor, cum ar fi: ocluzia (muşcătura) deschisă, ocluzia încrucişată sau ocluzia inversă.
Pentru a preveni apariţia unor anomalii grave în aceste cazuri este util să se intervină cât mai repede cu ajutorul unor aparate dentare special concepute pentru copii, care suprimă obiceiurile de supt şi corectează poziţia dinţilor. Aparatele ortodontice mobile aliniază dinţii, dirijează erupţia dentară şi duc la o dezvoltare armonioasă a maxilarelor.
Cu controale regulate o dată pe an, copilul învaţă cât de importantă şi normală este vizita regulată la medicul dentist. De la un copil curios devine un adult pentru care prevenţia şi profilaxia este ceva natural.

Cariile la sugari

Sindromul cariei de biberon apare după vârsta de 12 luni datorită expunerii prelungite a dinţilor bebeluşului la lichide cu conţinut ridicat de zahăr, în special în timpul nopţii. Acesta se manifestă prin distrucţii mari ale smalţului dinţilor, mai ales a celor din faţă. Chiar dacă aceste carii afectează dinţi pe care copilul oricum îi pierde nu trebuie neglijată importanţa lor. Un dinte de lapte pierdut prematur duce la problema grave în dentiţia permanentă, cum ar fi dinţii strâmbi sau înghesuiţi. Pentru a preveni apariţia acestor carii, părinţii trebuie să obişnuiască micuţii să renunţe treptat la lichidele îndulcite pe care le beau pe perioada nopţii.
La clinica stomatologică Paşc Dental punem mare accent pe măsuri preventive, cum ar fi profilaxia, sigilarea fisurilor, eliminarea cariilor prin metode minim invazive, fluorizarea dinţilor, supravegherea şi dirijarea erupţiei dentare, alinierea dinţilor strâmbi prin aplicarea de aparate dentare şi consiliere nutriţională.

La clinica stomatologică Paşc Dental ne dorim ca cei mici să descopere cu interes şi cu plăcere vizita la medicul dentist.

Căutaţi un medic specialist bun în stomatologie pediatrică în Cluj-Napoca?

Medicii pedodonți din cadrul clinicii noastre iubesc copiii şi creează o experienţă plăcută pentru ei, din fiecare vizită a celor mici la medicul dentist.
În cazul în care aveţi nevoie de un medic specialist pedodont, vă invităm să faceţi o programare la clinica stomatologică Paşc Dental, utilizând formularul de contact sau apelând numărul de telefon 0753 655 228
.

Tarife stomatologie pediatrică Cluj:

Consultație inițială 150 lei
Control 80 lei
Plan de tratament 100 lei
Obturație dinte temporar ZOE 150 lei
Obturație dinte temporar glassionomer 200 lei
Obturație dinte temporar compozit / giomer 250lei
Obturatie compozit dinte permanent 230-270 lei
Tratament al petelor albe cu ICON 250 lei
Coafaj direct/indirect 50 lei
Pulpotomie 80 lei
Pulpectomie (VITAPEX/ZOE + GLASS) 120 lei
Coroane pedodontice metalice preformate 200 lei
Sigilare simplă dinte temporar 120 lei
Sigilare simplă dinte permanent 140 lei
Sigilare extinsă dinte permanent 150 lei
Completare sigilare 70 lei
Fluorizare/ arcadă 120 lei
Detartraj cu ultrasunete/ arcadă 100 lei
Periaj profesional / arcadă 50 lei
Air flow 150 lei
Pachet igienizare profesională (detartraj + periaj + airflow) 300 lei
Extracție dinte temporar monoradicular 60 lei
Extractie dinte temporar include anestezie 120 lei
Extractie dinte temporar pluriradicular 100 lei
Tratament abces 100 lei
Tratament endodontic/canal 150 lei
Mentinator de spatiu 700 lei
Bara linguala/palatinala 450-500 lei
Detartraj cu ultrasunete+peiaj preofesional/arcada 100 lei
   

E timpul pentru o consultaţie?