Igienă şi profilaxie dentară la Paşc Dental Cluj-Napoca

Profilaxie Dentară

Dinţii naturali şi sănătoşi nu trebuie să fie doar o dorinţă. Conceptul este simplu! Comparaţi-l cu o revizie auto – prin inspecţia tehnică periodică se poate interveni la timp şi astfel daunele sunt minime.
Din persectiva de astăzi, printr-o profilaxie riguroasă se poate preveni apariţia cariilor şi a afecţiunilor gingivale. Acest lucru este mult mai uşor de realizat şi mai puţin costisitor decât tratamentele de lungă durată. De aceea vizitele regulate la medicul stomatolog sunt foarte importante.

Igiena Dentară

Igiena dentară zilnică este fundamentul unei danturi sănătoase. Dar, chiar şi cu cele mai bune îngrijiri acasă, bacteriile pot găsi fisuri ale smalţului, în care periuţa de dinţi ajunge greu sau deloc. Şi împotriva coloraţiilor extrinseci, precum petele determinate de consumul de cafea, ceai, tutun sau vin roşu periuţa dentară are puţine şanse. În timp, pe suprafaţa dinţilor şi în spaţiile interdentare se formează depuneri moi care, prin mineralizare, se transformă în tartru dentar. Acesta, prin rugozitatea lui, acţionează ca un magnet pentru bacterii, ducând la formarea cariilor dentare şi apariţia parodontopatiilor. O iritare permanentă a gingiilor cauzată de bacteriile din placa dentară şi tartru duce la inflamarea acesteia – gingivita. Aceasta, netratată, duce la parodontoză, o infecţie severă a osului ce cauzează mobilitatea şi, în unele cazuri, pierderea dinţilor.

Ce înseamnă igienizarea profesională?

Igienizarea profesională ajută atât la sănătatea danturii, cât şi împotriva mirosului neplăcut din gură. Este o măsură importantă care trebuie repetată periodic pentru a asigura succesul pe termen lung. Pentru a reuşi acest lucru, vă propunem să faceţi parte din programul nostru special de profilaxie şi să vă bazaţi pe noi că vă reamintim de următoarea programare la control la fiecare 6 luni. Cu ajutorul acestui program am obţinut rezultate bune, am tratat la timp afecţiunile existente şi am prevenit apariţia altora.

În clinica stomatologică Paşc Dental din Cluj Napoca oferim pacienţilor o profilaxie cuprinzătoare care include toate măsurile necesare de igienizare dentară profesională:

  • îndepărtarea tartrului dentar şi a depunerilor moi cu ajutorul aparatului de detartraj cu ultrasunete şi în completare cu instrumente manuale;
  • tratamentul cu aparatul de profilaxie air-flow, care pulverizează, cu o presiune ridicată, un jet cu particule abrazive de aer + bicarbonat de sodiu + apă îndepărtând foarte eficient coloraţiile rezistente;
  • periaj profesional realizat cu ajutorul unor periuţe speciale şi a unei paste de lustruire cu proprietăţi abrazive;
  • fluorizare pentru prevenirea cariilor;
  • instrucţiuni ulterioare de igienă orală: tehnica de periaj corectă, periuţe interdentare, aţa dentară, curăţarea limbii.

Tarife igienă şi profilaxie dentară:

Detartraj cu ultrasunete / arcadă 100 lei
Periaj profesional / arcadă 50 lei
Air Flow / arcadă 100 lei
Igienizare completă (conţine detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow şi fluorizare) 350 lei
Fluorizare / arcadă50 lei
Desensibilizare / dinte40 lei
Sigilare compozit fluid cu eliberare de fluor100 lei

E timpul pentru o consultaţie?

Aveți o întrebare?