Implant dentar Cluj

SERVICII

Aveți nevoie nevoie de un implant dentar în Cluj Napoca? Specialiștii în chirurgie orală și implantologie dentară din cadrul clinicii Pașc Dental sunt medici cu o vastă experiență în restaurări dentare complexe, durabile și estetice. Cu ajutorilor celor mai moderne tehnologii pentru implanturi dentare, medicii noștri vă vor readuce zâmbetul pe buze. Vă veți bucura din nou de o dantură completă, cu un aspect plăcut, care va arăta și se va simți natural. 

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este, la ora actuală, metoda cea mai populară şi eficientă pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinţi lipsă. Implantul dentar este un dispozitiv din titan şi mai nou din zirconiu, cu o formă asemănătoare unui şurub, pe care medicul îl introduce în osul maxilarului pentru înlocuirea dintelui extras în cel mai conservator, funcţional şi estetic mod. Astfel, putem să le redăm pacienților noștri bucuria și încrederea de a zâmbi din nou. 

Ca supliment la protezele clasice, implanturile dentare, datorită ancorării lor în osul maxilarului, oferă o bază stabilă pe care pot fi realizate coroane unidentare, punţi sau proteze complete. Implantul se integrează în os în timpul procesului de vindecare și ajuta astfel ca pacienții să nu-și perceapă protezele ca pe un corp străin. Implantul dentar devine, astfel, o rădăcină artificială care serveşte ca suport pentru viitoarea restaurare protetică, având avantajul major de a menţine dinţii alăturaţi sănătoşi şi integri. Metodele clasice de protezare impun şlefuirea acestora şi includerea lor în lucrarea protetică.

Cum alegem tipul de implant dentar?

Înainte de a începe procedura stomatologicii profesioniști ai clinicii Pașc Dental efectuează o serie de investigaţii clinice. În alegerea implantului dentar ținem cont, pe lângă starea generală de sănătate a pacientului, şi de factorii locali precum:

  • gradul de igienă al fiecărui pacient;
  • forma, dimensiunea şi densitatea osului maxilar;
  • tipul de muşcătură;
  • cerinţele estetice şi funcţionale.

Implantul dentar doare?

În mod normal, manopera de inserare a unui implant dentar nu este dureroasă. În clinica Pașc Dental din Cluj această procedură se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte nicio durere în timpul intervenției chirurgicale.

În zilele următoare procedurii la majoritatea pacienților poate apărea o ușoară durere şi umflare a zonei respective. În această situaţie trebuie respectate indicațiile medicului stomatolog chirurg:

  • de a lua un antiinflamator şi/sau un antibiotic
  • de a ţine pe obraz, în zona în care s-a lucrat, o pungă cu gheață.

De asemenea, e important ca zona respectivă să fie bine igienizată, dar periajul dentar să nu fie foarte agresiv.

În ceea ce privește alimentația, se vor consuma doar alimente moi, nu fierbinți, nu extrem de reci și nu se va mesteca nimic pe partea cu implantul.

Cât costă un implant dentar in Cluj? 

Preţul unui implant dentar Cluj este dat de calitatea materialului din care este realizat şi de renumele producătorului, cât şi de experienţa şi profesionalismul echipei care face manopera chirurgicală.

Practic, implantul dentar în sine este doar partea care înlocuieşte rădăcina unui dinte şi care va fi inserata în os.  Pe lângă aceasta, avem nevoie de bontul protetic care este fixat pe implant cu ajutorul unui șurub și de coroană dentară. Așadar, la prețul implantului se adaugă și acestea din urmă.

Există persoane la care implanturile pot fi contraindicate?

Procedura de inserare a a unui implant poate fi contraindicată în cazul unor boli cronice, între care diabetul zaharat şi anumite afecţiuni ale sângelui, afecţiuni osoase severe, insuficiență cardiacă sau tumori maligne.

Totodată, la pacienţii care au sub 18 ani este indicată temporizarea manoperei, până la finalizarea perioadei de creştere şi formare a oaselor maxilare. În afară de asta, nu există limite de vârstă, ci doar limite impuse de starea de sănătate.

Pot apărea complicații la implantul dentar?

Ca orice intervenție chirurgicală, și operația de inserare pentru un implant dentar Cluj poate prezenta anumite complicaţii, cum ar fi lezarea nervilor din zona învecinată, infecție la locul implantului, dificultăți în procesul de masticaţie, inflamarea sau retragerea gingiilor, senzaţie de jenă sau durere şi câteodată chiar un disconfort sever. Atunci când implanturile dentare sunt inserate în maxilarul superior în vecinătatea sinusului maxilar, pot apărea probleme ale cavitățile sinusale.

Cu toate acestea, problemele sunt rare și atunci când apar, acestea sunt de obicei minore și ușor de tratat. Pentru a scădea probabilitatea apariției unor complicaţii pe termen lung, stomatologii Pașc Dental Cluj le recomandă pacienților cu implanturi să practice o igienă orală riguroasă care implică periajul dimineața și seara şi folosirea mijloacelor auxiliare de igienizare (apa de gură, ața dentară, periuţele interdentare) și să urmeze câteva recomandări, precum evitarea fumatului şi controalele medicale periodice bianuale.

Pret implant dentar Cluj:

Implant dentar (fără reconstituire protetică)2400 – 3400 lei
Sinus lift intern (fără biomateriale)1200 – 1500 lei
Sinus lift extern (fără biomateriale)2200 – 2500 lei
Reconstrucție osoasă (fără biomaterial) / alveolă1000 – 1200 lei
Explantare (indepartare chirurgicala implant)500 lei
Fast&Fixed mandibular ( 4 implante si dinti provizorii in functie de dificultate)*15000 – 17500 lei
Fast&Fixed maxilar (6 implante si dintii provizorii in functie de dificultate) *20000 – 25000 lei
Igienizare lucrari pe 4-6 implanturi/arcada400 lei
Bont protetic implant300-900 lei
Descoperire implant dentar şi aplicare surub vindecare100 lei

Mini-implant ortodontic

* prețul include implanturile, bonturile protetice și lucrare provizorie realizată din PMMA frezat la Cad-Cam

400 lei

E timpul pentru o consultaţie?

Aveți o întrebare?