Stomatologie Pediatrica Cluj » Pasc Dental
  • Tel: 0264 590 650 - Mobil: 0753 655 228

Stomatologie Pediatrică Cluj

Servicii Cabinet Stomatologic Cluj | Pașc Dental

Asigurați copiilor dumneavoastră un zâmbet frumos!

Îngrijirea dinților

Stomatologie Pediatrică Cluj

Ingrijirea atentă a dinţilor încă din primii ani duce la o dantură frumoasă şi sănătoasă pentru toată viaţa. Pentru că un dinte de lapte nu este doar o copie mică a unui dinte adult. Dinţii de lapte permit dezvoltarea normală a oaselor şi muşchilor maxilarului, oferă spaţiu pentru dinţii definitivi, influenţează dezvoltarea vorbirii şi menţin o masticaţie corectă şi funcţională. Păstrarea dinţilor de lapte este extrem de importantă pentru buna dezvoltare a dentiţiei la adult, tratamentul lor greşit sau pierderea lor prematură poate duce la probleme dentare şi ale maxilarului, care au consecinţe negative de-a lungul vieţii sau pot fi corectate doar prin metode costisitoare, obositoare şi consumatoare de timp.

La ce vârstă trebuie făcută prima vizită a copilului la Medicul Dentist ?

Din păcate, cel mai adesea copilul este adus la medicul dentist Cluj, atunci când acuză deja dureri dentare. Astfel vizita la dentist este o experienţă neplăcută, copilul este deja speriat, nu cooperează iar medicul dentist este privit cu neîncredere şi frică.
Vă recomandăm ca prima vizită a micuţului dumneavoastră la un cabinet stomatologic să aibă loc în intervalul de vârstă cuprins între 2 si 4 ani.

Dentist Copii Cluj

La cabinetul stomatologic Cluj Napoca Paşc Dental, prima vizită a copiilor este întotdeauna o şedinţă de acomodare cu personalul prietenos şi dedicat, cu mediul din cabinetul stomatologic, cu aparatele existente dar și cu medicul dentist copii Cluj. Copii au nevoie de asistenţă specială, ei trebuie să se familiarizeze cu cabinetul dentar fără să rezulte teama de dentist. In plus, micii noştri pacienţi au propriile lor cerinţe speciale: temerile trebuie să fie luate în serios, tratamentul necesită o atmosferă prietenoasă copilului şi metode diferite de cele de la adulţi. Mai presus de toate, este nevoie de multă răbdare, înţelegere şi empatie pentru a câştiga încrederea copiilor. Mulţi adulţi suferă o viaţă de frica de dentist, pentru că ei au fost traumatizaţi în copilărie de un dentist insensibil. Acest lucru trebuie prevenit!

Cum avem grijă de dinții de lapte?

De îndată ce primi dinţi de lapte au erupt, o îngrijire dentară corespunzătoare este utilă şi controalele regulate sunt importante. Dinţii de lapte sunt diferiţi de cei adulţi, au un smalţ moale şi sunt, prin urmare, mai sensibili. In plus dinţii copiilor sunt expuşi la multe pericole: alimentele preferate de copii conţin acizi şi mult zahăr. Prin urmare, copilul trebuie să înveţe de mic tehnica unui periaj corect şi importanţa unei igiene dentare corecte. De aceea este recomandat ca la apariţia primilor dinţi copilul să fie dus la medicul dentist iar părinţii trebuie să pregătească această vizită şi să inţeleagă că de cele mai multe ori sunt necesare mai multe vizite înainte de a se începe un tratament dentar propriu-zis.
Vă recomandăm să începeţi periajul dinţilor copilului dumneavoastră de la vârsta de un an, după erupţia primilor dinţi, cu o periuţă cu peri moi şi paste de dinţi corespunzătoare vârstei.

Cariile la Sugari

Sindromul cariei de biberon apare dupa vârsta de 12 luni, datorită expunerii prelungite a dinţilor bebeluşului la lichide cu conţinut ridicat de zahăr, în special în timpul nopţii… Acesta se manifestă prin distrucţii mari ale smalţului dinţilor, mai ales a celor din faţă. Chiar dacă aceste carii afectează dinţi pe care copilul oricum îi pierde nu trebuie neglijată importanţa lor. Un dinte de lapte pierdut prematur duce la problema grave în dentiţia permanentă, cum ar fi dinţii strâmbi sau înghesuiţi. Pentru a preveni apariţia acestor carii, părinţii trebuie să obişnuiască micuţii să renunţe treptat la lichidele îndulcite pe care le beau pe perioada nopţii şi să cureţe dinţii acestora după mâncare cu o compresă sterilă.

În cabinetul nostru punem mare accent pe măsuri preventive, cum ar fi profilaxia, sigilarea fisurilor, eliminarea cariilor copiilor prin metode minim invazive, fluorizarea dinţilor, supravegherea şi dirijarea erupţiei dentare, alinierea dinţilor strâmbi prin aplicarea de aparate dentare şi consiliere nutriţională. Ne dorim ca, copilul dumneavoastră să descopere cu interes şi cu plăcere cabinetul stomatologic Cluj.

Ce înseamnă sigilarea fisurilor?

Cariile dentare se formează uşor în fisurile dinţilor – şanţuri şi gropiţe adânci pe suprafeţele dinţilor. Pentru a preveni această problemă, putem sigila fisurile dinţilor cu un material special care conţine fluor şi care este întărit cu o lumină specială. Acesta scade aderenţa alimentelor la suprafaţa dinţilor. Procedeul de sigilare dinti copii nu este dureros şi nu prezintă riscuri, nu necesită anestezie şi folosirea frezei. Dacă nu s-a realizat sigilarea dinţilor şi au apărut totuşi cariile dentare acestea vor fi curăţate şi obturate cu materiale speciale destinate copiilor care eliberează fluor o perioadă îndelungată.
Cu toate opţiunile existente, din păcate un dinte cariat nu poate fi salvat întotdeauna. În cazul în care un dinte de lapte este pierdut prematur urmează o schimbare a poziţiei dinţilor restanţi cu apariţia de înghesuiri dentare. Pentru a preveni acest lucru în aceste cazuri este util să înlocuim dinte pierdut cu un menţinător de spaţiu, care împiedică astfel migrarea dinţilor vecini.

Ce este ortodonția pediatrică?

Obiceiurile vicioase ca sugerea degetului sau a tetinei, sugerea buzei inferioare sau superioare, sau interpunerea limbii între arcade, au repercusiuni asupra poziţiei dinţilor, dar şi asupra dezvoltării maxilarelor, cum ar fi: ocluzia (muşcătura) deschisă, ocluzia încrucişată sau ocluzia inversă.
Pentru a preveni apariţia unor anomalii grave în aceste cazuri este util să se intervină cât mai repede cu ajutorul unor aparate dentare special concepute pentru copii, care suprimă obiceiurile de supt şi corectează poziţia dinţilor. Aparatele ortodontice mobile aliniază dinţii, dirijează erupţia dentară şi duc la o dezvoltare armonioasă a maxilarelor.

Cu controale regulate o dată pe an, copilul învaţă cât de importantă şi normală este vizita regulată la medicul dentist Cluj. De la un copil curios devine un adult pentru care prevenţia şi profilaxia este ceva natural.

Servicii Stomatologice pentru Adulti si Copii

Fie că aveţi nevoie de o plombă, albire dentară, faţetă integral ceramică, aparat ortodontic, implant dentar, chirurgie orală, coroane de porţelan sau zirconiu sau servicii stomatologice Cluj pentru copiii dumneavoastră, noi vă putem ajuta cu siguranţă.
Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru orice întrebare pe care o aveți sau dacă doriţi o programare la Cabinetul de Stomatologie, la numerele de telefon 0264.590.650 şi 0753.655.228.