“Curățenia” dentară de primăvară

Cabinet Stomatologic - Cluj-Napoca | Pașc Dental

A venit primăvara!

Adică momentul când natura reînvie şi deci momentul când zâmbetul fiecăruia trebuie să apară pe chipurile noastre cât mai mult. De cele mai multe ori asociem primăvara cu schimbări de haine, un look nou, dar și o asociere cu perioada curățeniei. Dar la fel de bine, la #PașcDental credem că este un moment bun să-i oferim și zâmbetului beneficiile acestui anotimp. Pentru că, nu-i așa, primăvara ne dă o stare de bine, iar starea de bine poate avea la bază și un zâmbet încrezător.

Beneficiile unui zâmbet sănătos

De foarte multe ori uităm cât de importanți sunt dinții noștri. Să avem dinți sănătoși este la fel de important ca sănătatea oricărei alte părți a corpului. Mai mult, un zâmbet sănătos și bine îngrijit contribuie la creșterea stimei de sine și înlătură durerile nedorite.

Ce poți face pentru a te ajuta să zâmbești cu încredere și în această primăvară:

  1. Dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită la stomatolog, însemnă că o nouă programare pentru un control de rutină este un must.
Se întâmplă de foarte multe ori să nu ne amintim de cele două programări anuale la dentist, așa că, să le legăm de evenimente sau momente importante de peste an poate fi o strategie bună. Începutul de primăvară poate fi un unul dintre ele. 😊 Și ține minte că nu este indicat să îți anulezi programările doar pentru că nu simți că ar fi ceva în neregulă cu dinții tăi. Scopul prevenției dentare este să oprești ceva din a merge spre rău, nu-i așa?
  1. Pentru început îți recomandăm o curățare riguroasă a dinților. Ne referim la o curățare profesională care implică un detartraj, air flow, periaj profesional și fluorizare. Iar dacă sunteți un #coffelover, în nici un caz acestea două nu trebui să lipsescă pentru a-ți menține dinții sănătoși cât mai mult timp.
 
  1. Mai apoi, în funcție de problemele dentare cu care te confrunți, se vor lua în calcul proceduri de cosmetică dentară. Aici putem aminti de albirea dinților, fațetele dentare, coroanele ceramice. Însă vorim deja de un plan care se va stabili împreună cu medicul tău dentist.
La noi la #PașcDental avem servicii complexe și aveam posibilitatea de a-ți oferi tratamente din ce în ce mai variate.
  1. În același timp, ia-ți câteva momente și analizează obiceiurile tale dentare. Stabilește o rutină de îngrijire a igienei orale pentru dinți și gingii sănătoase: periajul de două ori pe zi, folosirea aţei dentare şi a apei de gură
 
  1. Ne putem schimba şi obiceiurile alimentare odată cu apariţia legumelor şi fructelor.
Cele care trebuie mestecate precum: merele, morcovii, ţelina, broccoli şi varza, sunt ideale dacă sunt mâncate crude, funcţionând ca o periuţă de dinţi naturală. Totodată, trebuie să ne ferim de alimentele şi sucurile ce pot pigmenta dinţii.

Costul neglijenței

Caria și complicațiile ei pot fi rezultatul ignoranţei sau al lipsei de cunoştinţe. Vorbim aici despre prevenție, pentru că acest subiect încă nu este abordat serios în România. Fie că vorim despre adulți, cât și în cazul copiilor. Împreună putem stabili un plan prin care tu să-ți recâștigi încrederea în zâmbetul tău, dar și să previi anumite probleme dentare. Poate cu o floare nu se face primăvară, însă cu un #zâmbet da!

E timpul pentru o consultaţie?