Când și cum arată vizita ideală la stomatolog a celor mici

Când și cum arată vizita ideală la stomatolog a celor mici

PRIMA EXPERIENȚĂ O VA ȚINE MINTE 👶

Nu-i așa că prima ta vizită la stomatolog, copil fiind, a fost atunci când ai avut dureri de dinți sau carii?

Realitatea de atunci o întâlnim la mulți părinți și în prezent, din păcate, iar cel mic este adus la medicul dentist când acuză deja probleme dentare (fie grave sau probleme minore). Această primă interacțiune este vitală atunci când ești mic și descoperi lucrurile din jurul tău 🌏. Este la fel precum o altă primă experiență.

ERUPȚIA PRIMULUI DINTE 🦷 – MOMENTUL IDEAL

Așa că, dacă te întrebi care este momentul potrivit să mergi cu cel mic la stomatolog, răspunsul este destul de simplu: când încep să crească dințișorii, undeva de la vârsta de 6 luni. Fă-ți un obicei din acest lucru și setează-ți reminder tot la 6 luni pentru o vizită la dentist. Mai târziu copilul tău îți va mulțumi. 😊

VIZITELE DESE ȘI DIN PRIMUL AN DE LA NAȘTERE

Vin doar cu multe beneficii pentru prichindeii voștri. Îți spunem doar 3 dintre ele, poate cele mai importante:

  1. Se familiarizează cu mersul la stomatolog și își vor dezvolta un obicei din acest lucru.
  2. Problemele dentare vor fi prevenite, iar dinții vor fi sănătoși și îngrijiți mai mult timp
  3. Frică de stomatolog? Nu pentru ei. Nici acum, nici când vor crește. Eviți astfel să se instaleze frica, care odată simțită, în cele mai multe cazuri aceasta va rămâne și pentru atunci când vor fi adulți.

NU DOAR CÂND, CI ȘI CUM, CONTEAZĂ 🌟

Am povestit până acum despre prima vizită la stomatolog și de ce aceasta poate crea frică. Dar nu este doar atât, expresia “mi-e frică să merg la stomatolog” este strâns legată și de CUM decurge vizita micuților la dentis.

Ei bine, dacă în cazul adulților interacțiunea este mult mai simplă, când vine vorba despre micii noștri pacienți este nevoie să aveam multă răbdare,  înțelegere și o comunicare specială în relația și interacțiunea cu ei.

Dar hai mai bine să vezi la ce ne referim, pentru că la noi la Pașc Dental:

  • avem un doctor specializat doar pe partea de stomatologie pediatrică și anume pe dr. Laura Zaharia 
  • prima vizită este de acomodare, se va realiza consultul doar dacă copilul deschide gurița
  • copilul este lăsat să exploreze, poate dura minute până el dorește să intre în sala dedicată consultului
  • este nevoie de multă răbdare, copilul nu trebuie forțat să se așeze pe scaun, o va face doar când simte asta. Îi oferim tot timpul necesar.
  • este indicat ca atașat de scaun să existe și un TV, unde se pot pune desene… poate chiar desenele preferate
  • sala de așteptare trebuie să fie primitoare, așa că nu trebuie să lipsească carticelele de colorat sau citit, unde de cele mai multe ori începe interacțiunea dintre medic (în cazul nostru dr. Laura Zaharia) și copii

Tu te-ai întrebat vreodată cum au decurs sau cum vrei să decurgă vizitele pe care le faci cu cei mici la stomatolog? Noi sperăm că le poți descrie precum mai sus. 🙏