Tratament Paradontoză Cluj » Pasc Dental
  • Tel: 0264 590 650 - Mobil: 0753 655 228

Tratament Paradontoză Cluj

Servicii Cabinet Stomatologic Cluj | Pașc Dental

Peste 70% din populaţia României suferă de o formă a bolii parodontale, mai mult sau mai puţin gravă. Manifestarea necontrolată a acestei maladii, duce ireversibil la pierderea dinţilor.

Tratament Paradontoză Cluj
Tratament Paradontoză Cluj

Ce este boala parodontala (parodontoza) ?

Parodontoza nu este o boală a dintelui propriu-zis ci este boala ţesutului de susţinere a dintelui: gingia, ligamentul periodontal şi osul alveolar. Boala parodontală este o boală perfidă, care nefiind dureroasă la început, trece de multe ori neobservată pentru o perioadă lungă de timp. De cele mai multe ori pacienţii devin conştienţi doar cand apare o mobilitate avansata a dinţilor. Deseori medicul dentist se confruntă cu următoarea afirmaţie: “Am avut dinţi sănătoşi toată viaţa şi în câteva luni au început toţi să se mişte”. În realitate însă, boala parodontală a evoluat pe parcursul câtorva ani, doar că ea nu a fost observată. Cu cât este diagnosticată şi tratată mai devreme cu atât mai ridicate sunt şansele de vindecare.

Paradontoză Cluj

Primele semne ale bolii sunt respiraţia urât mirositoare, gingia înflamată si sângerarea gingiilor. Cauza principală sunt bacteriile din placa dentară şi tartrul. Dacă acestea nu sunt îndepărtate în mod regulat produc inflamaţia gingiilor – gingivita, exprimată prin înroşirea şi umflarea acestora. Gingivita netratată determină pe termen lung reducerea osului maxilar şi formarea de pungi parodontale adânci. Această afecţiune care afectează toate ţesuturile de susţinere ale dintelui se numeşte parodontoza. Dacă procesul nu este întrerupt, dinţii devin mobili şi cad. Pe lângă trauma pierderii dinţilor şi a funcţionalităţii acestora apare şi un disconfort estetic dat de spaţiile ce apar între dinţi, de modificările de poziţie ale dinţilor restanţi şi de retracţiile gingivale. Pacienţii suferă foarte tare şi datorită mirosului neplăcut din gură. De asemenea, este cunoscut faptul că o boală parodontală netratată poate încuraja evoluţia altor boli grave în întregul organism:

  • creşte riscul de  infarct miocardic şi accident vascular cerebral
  • starea generală a pacienţilor bolnavi de diabet se poate înrăutăţi
  • implanturile cum ar fi protezele artificiale sau valvele cardiace se pot infecta
  • la femeile gravide creşte riscul de naştere prematură şi avort spontan
Cu toate acestea bacteriile nu pot fi considerate singurele responsabile pentru apariţia bolii parodontale. O igienă precară se asociază cu factori externi şi în combinaţie duc la apariţia bolii parodontale: fumatul, factori ereditari, boli sistemice, stres, malnutriţie şi dietă, tulburări ale sistemului imunitar.
Tratamentul bolii parodontale este diferit în funcţie de stadiul bolii.

Tratament Paradontoză Cluj

In cabinetul nostru de stomatologie Cluj Napoca se lucrează acum cu cele mai moderne echipamente cu ultrasunete, care sunt mult mai blânde şi mai eficiente pentru tratament paradontoza Cluj.
În fazele incipiente se efectuează o igienizare profesională prin care placa şi tartrul supra- şi subgingival şi interdentar sunt îndepărtate, este măsurată adâncimea pungilor parodontale şi făcută o evaluare radiografică. Valorile rezultate se notează în tabele individual pentru fiecare dinte cu scopul de a urmări evoluţia tratamentului. În ajutorul detartrajului vine surfasajul, o manoperă prin care este îndepărtat tatrul de pe suprafaţa radiculară. În cazul pungilor parodontale cu adâncime mică,  tratamentul este medicamentos prin aplicarea unor soluţii antibiotice sau antiinflamatoare la nivelul pungilor parodontale. Controlul la medicul stomatolog  Cluj în aceste cazuri se face la intervale mai apropiate decât cel de 6 luni, pentru a asigura o monitorizare atentă.
În fazele avansate ale bolii parodondatale tratamentele anterioare nu mai sunt suficiente. Se urmăreşte îmbunătăţirea implantării dentare prin imobilizarea dinţilor precum şi interventii de natură chirurgicală, chiuretajul gingival si subgingival, gingivectomii, operaţii cu lambou si asocierea tratamentelor ortodontice şi protetice. Datorită noilor metode de regenerare a ţesuturilor este posibilă în anumite cazuri reconstrucţia osului pierdut cu un material de substituţie osos.

O igiena orală adecvată este esenţială, aceasta poate ţine boala parodontală existentă sub control. Aceasta presupune vizite regulate la cabinetul de medicină dentară, detartraj periodic, asociat cu un periaj dentar corect, cu folosirea aţei dentare, a periuţelor de dinţi interdentare şi a apei de gură.

Servicii Stomatologice pentru Adulti si Copii

Fie că aveţi nevoie de o plombă, albire dentară, faţetă integral ceramică, aparat ortodontic, implant dentar, chirurgie orală, coroane de porţelan sau zirconiu sau servicii stomatologice Cluj pentru copiii dumneavoastră, noi vă putem ajuta cu siguranţă.
Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru orice întrebare pe care o aveți sau dacă doriţi o programare la Cabinetul de Stomatologie, la numerele de telefon 0264.590.650 şi 0753.655.228.