Estetică dentară - Servicii stomatologice Cluj-Napoca

Estetica Dentară

Un zâmbet atractiv reprezintă cea mai facilă metodă de comunicare, pentru că unul din primele lucruri pe care le observăm la întâlnirea cu o persoană este zâmbetul. Dinţii frumoşi sunt la modă, dau senzaţia de sănătate, vitalitate şi atractivitate. În timp ce. în trecut, dinţii aliniaţi şi albi erau o raritate, în prezent fac parte din aspectul de zi de zi. Nu numai în publicitate sunt “un must”. Un zâmbet luminos vă ajută să vă simţiţi mai bine in pielea dumneavoastră, să căpătaţi încredere în propriile forţe şi să nu aveţi reţineri niciodată de o primă întâlnire cu cineva necunoscut. Tot mai mulţi oameni acordă o tot mai mare importanţă dinţilor albi şi strălucitori, cerinţele estetice au crescut considerabil şi, astfel, stomatologia modernă oferă acum soluţii care nu erau posibile în urmă cu câţiva ani. În cadrul clinicii stomatologice Paşc Dental vă oferim tratamente stomatologice individualizate printr-o gama variată de soluţii – alinierea dinţilor, albirea dentară, obturaţii estetice (plombe de porţelan), faţete dentare ceramice, coroane dentare integral ceramice, coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu, bijuterii dentare.

Faţete Dentare Ceramice 

Faţetele dentare ceramice, aşa numitele veneers, sunt metoda cea mai delicată şi minim invazivă de a reda aspectul estetic frumos la dinţii frontali. Faţetele dentare sunt foiţe foarte subţiri de ceramică produse în laborator şi lipite cu adeziv de suprafaţa frontală a dinţilor. Marele avantaj al faţetelor dentare ceramice este că, datorită grosimii foarte reduse pe care o au, necesită şlefuirea unei cantităţi foarte mici de smalţ.

Considerate cele mai estetice restaurări, faţetele dentare sunt cea mai bună soluţie pentru a corecta:

  • forme şi dimensiuni inestetice ale anumitor dinţi – dinţi tociţi, dinţi prea scurţi – spaţii interdentare inestetice (strungăreaţă);
  • înghesuiri dentare minore;
  • discromii (modificări de culoare) reduse şi medii datorate tratamentelor endodontice, medicamentelor (tetraciclina) sau fluorozei;
  • traumatisme dentare – dinţi fisuraţi sau fracturaţi;
  • leziuni carioase însoţite de pierderi moderate de substanţă dentară;
  • dinţi cu textură de suprafaţă neomogenă – dinţi cu eroziunea smalţului, hipoplazii de smalţ, amelogeneză imperfectă.

Coroane Dentare Ceramice

Coroanele dentare ceramice cu sau fără metal sunt restaurările protetice folosite atunci când distrucţia dintelui este mare sau modificarea de culoare este accentuată şi este imposibilă aplicarea faţetelor dentare ceramice. Ceramica integrală şi zirconiul reprezintă acum cele mai avansate materiale dentare cu care se poate obţine un rezultat estetic excelent şi o fidelitate maximă. Există o diversitate de materiale şi de tehnici utilizate pentru realizarea coroanelor integral ceramice, în funcţie de cerinţele particulare ale cazului – prin presare, ardere sau frezare computerizată. Zirconiul devine rapid materialul de elecţie în stomatologia estetică, fiind ideal pentru coroanele realizate la dinţii frontali. Acesta asigură o biocompatibilitate ridicată cu ţesuturile din cavitatea orală, nu determină reacţii gingivale (gingia înnegrită în jurul coroanei) sau alergii. Înlocuind suportul metalic, zirconiul are o transluciditate similară cu cea a dinţilor naturali oferind astfel o estetică superioară. De asemenea rezistenţa mecanică superioară a zirconiului duce la durabilitatea coroanei, zirconiul putând să suporte uzura zilnică fără a se fractura. Alegerea unui anumit tip de coroană dentară trebuie să ia în considerare rezistenţa, aspectul estetic, abrazivitatea materialului şi depinde de gradul de pregătire al medicului şi al tehnicianului dentar.

Bijuterii Dentare

Bijuteriile dentare reprezintă o metodă de a pune în evidenţă dinţii frumoşi. Acestea sunt mici bucăţele strălucitoare sunt confecţionate din materiale special create pentru a nu leza ţesuturile moi ale cavităţii orale.

După efectuarea unei igienizări profesionale bijuteria dentară se fixează în poziţia dorită de pacient printr-o procedură simplă şi nedureroasă, care nu necesită prepararea mecanică a dintelui.

 

Tarife estetică dentară:

Tratament de albire profesională office 800 lei
Tratament de albire profesională home 600 lei
Albire endo / dinte 100 lei
Gutiere pentru albire / arcadă 100 lei
Bijuterii dentare (nu include bijuteria) 100 lei
Coroană zirconiu-ceramică (CAD-CAM)1200 lei
Coroana zirconiu-ceramică pe implantDe la 1950 lei
Coroană integral ceramică Emax1200 lei
Coroană integral ceramică Emax pe implantDe la 1950 lei
Coroana integral zirconiu monolitic1100 lei
Fațetă Emax De la 1200 lei
Fațetă din compozit (în cabinet)300 lei
Fațetă din compozit (în laborator) 400 lei

E timpul pentru o consultaţie?

Aveți o întrebare?