O metodă eficientă de prevenire a cariilor » Pasc Dental
  • Tel: 0264 590 650 - Mobil: 0753 655 228
O metodă eficientă de prevenire a cariilor

Chiar dacă reușim să îi “împrietenim„ pe cei mici cu pasta de dinți și apa de gură de la o vârstă fragedă, aceștia rămân în continuare predispuși la apariția cariilor dentare, datorită alimentației bogate în zaharuri. În acest sens, pentru a menține sănătatea dentară a copiilor și pentru a evita problemele ce pot apărea din cauza depunerilor și a plăcii bacteriene, este indicat să apelăm la sigilarea dentară. Studiile arată că progresia cariilor la dinții sigilați este de doar 2.6%, față de 12.6% în cazul dinților nesigilați.

Sigilarea reprezintă măsura de prevenire a formării cariilor pe suprafețele dentare ce prezintă șanțuri (molarii și premolarii). Suprafața dentară este curățată în mod normal de salivă, care nu permite aderarea alimentelor lipicioase sau acide, însă pe dinții care prezintă fisuri sau șanțuri saliva nu acționează la fel. Astfel, molarii ce apar între 6 și 12 ani, precum și premolarii prezintă un grad mai ridicat de formare a cariilor, mai ales la vârste fragede, când procesul de periaj nu este efectuat absolut corect.

Sigilarea se realizează doar pe dinții ce nu    prezintă carii dentare, în urma unui periaj        profesional realizat la cabinet. Pentru procedeul în  sine, se folosesc rășini composite transparente sau opace, care se aplică pe suprafața dintelui.  Acoperind adânciturile, aceste materiale se întăresc  complet în aproximativ un minut. Astfel, depunerile  alimentare sunt împiedicate să pătrundă în spațiile  în care periuța de dinți ajunge mai greu. Procedura  nu afectează structura dintelui și nu necesită  anestezie sau folosirea frezei. Materialul de sigilare  se menține pe suprafața dentară timp de  aproximativ 2 ani, timp în care dintele este protejat de eventualele carii. Bineînțeles, pentru ca această procedură să aibă efectul dorit, este necesară o igienă orală completă, precum și prezentarea la cabinet pentru controale regulate și eventuale reaplicări ale gelului de sigilare.

Această procedură destinată atât prevenirii cariilor, cât și tratamentului, este recomandată cu precădere în următoarele situații:
– Apariția cariilor multiple în cazul dinților temporari;
– Cazurile copiilor cu nevoi speciale care nu își pot efectua singuri igiena orală corespunzătoare;
– Cazurile copiilor amatori  de dulciuri în cantități mari.
Sigilarea asigură protecția împotriva cariilor pe suprafețele cu care mestecăm, însă celelalte suprafețe au în continuare nevoie de atenție, iar de aceea rămân foarte importante periajul dentar și utilizarea apei și a aței de gură.
Pentru orice fel de detalii sau informații vă invităm să apelați la Cabinetul nostru cu încredere, la numerele de telefon  0753655228 și 0264590650, sau prin email la office@pascdental.ro.