Extracția dentară - Când este necesară? » Pasc Dental
  • Tel: 0264 590 650 - Mobil: 0753 655 228
Extractia Dentară Cănd Este Necesară

Extracția unui dinte reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi, o procedură înspăimântătoare și dureroasă. Fie că este vorba de extracția dinților temporari, fie că este necesară extracția înainte de un tratament ortodontic, această procedură este una de care mulți ne ferim. Toate temerile vizavi de extracția dentară sunt nefondate însă, aceasta realizându-se sub anestezie locală, fapt ce împiedică transmiterea stimulilor dureroși.

Când este necesară extracția dentară?

În momentul în care un dinte este bolnav, va transmite semnale de durere sau disconfort. Deși există foarte multe situații în care este vorba doar de o afecțiune minoră sau de o accentuare a sensibilității dentare, există și situații când dintele nu mai poate fi salvat și trebuie extras:
– În cazul unui dinte plombat cu mai mulți ani în urmă, timp în care leziunea devine profundă și simpla schimbare a plombei nu va reduce durerea;
– În cazul unui dinte afectat de carii sau fracturi extinse;
– În cazul unui tratament ortodontic, înaintea aplicării aparatului dentar;
– În cazul unei decimentări, când dintele cimentat anterior este cariat și devine irecuperabil;
– În cazul existenței leziunilor pe resturile radiculare;
– În cazul parodontozei, când mobilitatea este foarte accentuată și nu mai există suport pentru dinți.

Nu toate cazurile de durere dentară, atrag după sine și extracția, ci există cazuri când această procedură este contraindicată sau dintele poate fi salvat printr-un alt tratament.
– În cazul femeilor însărcinate în primul și până la al treilea trimestru;
– În cazul pacienților ce au suferit de un infarct miocardic în ultimele 6 luni;
– În cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, ce se află sub tratament cu citostatice sau radioterapie;
– În cazul pacienților cu tulburări de coagulare.

Aceste extracții sunt de două tipuri, și anume    extracția simplă, nechirurgicală și cea chirurgicală.  Primul tip se referă la cazurile în care dintele este  expus și accesibil, coroana acestuia este suficient  de rezistentă și nu prezintă riscul de a se fractura. Al  doilea tip de extracție, cea chirurgicală, se referă la  situațiile în care dintele nu este accesibil, este  inclus, sau când există riscul ca forțele necesare  unei extracții să fie prea mari și prezintă riscul  fracturării osului alveolar, sau deschiderii sinusului  maxilar.

În locul dintelui extras va rămâne un spațiu, un      cheag sanguin, care o dată cu trecerea timpului se      va transforma în țesut osos. Este foarte important  să  respectați regulile de igienă dentară în urma  extracției, precum și indicațiile medicului Dumneavoastră, pentru a nu deteriora cheagul sanguin nou format după tratament.

O consultație și o discuție cu medicul stomatolog îi va oferi acestuia toate informațiile pentru a vă propune tipul de extracție cel mai potrivit, dacă este cazul, sau tratamentul alternativ la care trebuie să apelați.  Cabinetul Pașc Dental vă stă la dispoziție, atât pentru întrebări și nelămuriri cât și pentru tratamente, la numerele de telefon  0264 590 650, 0753 655 228.