Zilele de 28-30 septembrie au fost cu totul speciale pentru dr.Daniela Pașc, dar și pentru noi #PașcDental, cât și pentru pacienții noștri.
Au fost zile intense, din toate punctele de vedere, dar a meritat.
Fiind prezentă la cea de-a 19-a întâlnire bienală comună cu societatea croată de parodontologie, dr. Daniela Pașc a luat parte la toate prezentările desfășurate, unde au fost invitați specialiști cu renume pe partea de paradontologie. Un maraton de informații noi și în trend, care au facut referire la:
- conceptul de tratament parodontal nechirurgical
- etiologia și patogeneza bolilor parodontale
- chirurgia parodontală regenerativă și mucogingivală
- prevenirea și tratamentul bolilor peri-implantare
- regenerarea osoasă și implanturile, cât și regenerarea țesuturilor moi
- decontaminarea suprafețelor implantare infectate
- tratamentul periimplantitei
- regenerarea parodontală
- utilizarea acidului hialuronic în GBR și planificarea digitală a tratamentului în implantologie
Acest mare congres european a fost organizat de către International Academy of Periodontology (IAP) în parteneriat cu Societatea Croată de Parodontologie (HPD).
Academia Internațională de Parodontologie (IAP) a fost înființată în 1985 pentru a promova la nivel global știința și informațiile din domeniul parodontologiei prin crearea și consolidarea cooperării internaționale cu societăți și grupuri de cercetare naționale și internaționale parodontale.
Misiunea IAP este de a:
– răspândi cercetarea și practica clinică a parodontologiei pe tot globul și printre alte domenii stomatologice și medicale
– realiza și coordona prezentări remarcabile în timpul reuniunilor sale științifice bianuale, aducând experții împreună cu liderii locali și regionali și cursanții de parodontologie
– promova schimburile internaționale între națiuni pentru a contribui la progresul sănătății parodontale la nivel global
– disemina prin publicații și întâlniri educaționale teorii și noi dezvoltări științifice și clinice în parodontologie
Și recunoaștem, Dr.Daniela Pașc a avut nu doar o experiența profesională frumoasă, de unde a venit cu informații noi și la cald, ci a fost un prilej bun de a se întâlni cu prieteni si colegi din domeniu dentar, cu care a schimba experiențe și păreri din domeniu.
‘’Problemele parodontale sunt frecvente în rândul pacienților, iar orice noutate poate să vină ca o soluție de îmbunătățire pentru mine și pentru o mai bună experiență a pacienților. De aceea acest congres nu avea cum să lipsească din agenda mea”.
Pentru prima dată, acest congres s-a desfășurat în Croația, în Dubrovnik – un oraș superb și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Dubrovnik este, fără îndoială, una dintre cele mai la modă destinații ale Europei. Cuprins de istorie și practic neschimbat din secolul al XIII-lea, orașul vechi oferă o distragere fascinantă de la activitățile de zi cu zi.