Zâmbetul este unul dintre cele mai frumoase aspecte ale unui om și putem spune cu certitudine că este unul dintre lucrurile pe care le observăm atunci când cunoștem pe cineva nou. Și nu-i așa, zâmbetul te poate face mai fericit și mai încrezător?
Trebuie să avem cât mai multă grijă de dinţii noştri
Însă nu de putine ori am observat cu toții oameni în jurul nostru care evitau să zâmbească sau să râdă cu poftă, tocmai pentru că nu sunt mulțumiți de zâmbetul și dinții lor, din păcate. Ei bine, nu e nici o surpriză: trebuie să avem cât mai multă grijă de dinţii noştri, pentru că aceștia ne influențează atât sănătatea, cât și încrederea în noi. Vestea bună este că acum ştim cum să facem asta și aveam toate mijloacele necesare care sa ne ajute să prevenim problemele dentare.Grija și atenția pe care o acordăm zilnic
Secretul zâmbetului frumos constă în grija și atenția pe care o acordăm zilnic danturii.Sănătatea dinților este extrem de importantă, iar “a preveni” este întotdeauna o opțiune mai bună decât “a trata”. Și sincer, nu contează că dinții nu sunt la fel de strălucitori și perfecți precum ai vedetelor, contează mai mult să aveam mereu grijă de ei. De ce? Pentru că o dantură sănătoasă poate fi apoi ajustată și cosmetizată.Înainte de a merge mai departe, să știți că sănătatea dinților este responsabilitatea voastră a fiecăruia, iar controlul regulat la un medic stomatolog ajută la tratarea din timp a eventualelor probleme. Mai exact, vizita la stomatolog de cel putin 2 ori pe an este importanta și vitală pentru a vă menține un zâmbet sănătos.Cum avem grijă în mod corect de dantura noastră?
Ținând cont, cel putin de cele 5 lucruri prezentate în acest articol:- Alegem periuța de dinți potrivită
- Acordați atenție periajului dentar
- Ața dentară – un must al sănătății dinților
- Alegerea unei ape și spray de gura potrivite
- Adoptați un stil de viață sănătos
- Evitați zahărul.
- Nu vă spălați pe dinți îndată ce ați consumat sucuri naturale de fructe sau băuturi carbogazoase. Cum sunt acide, acestea pot duce la apariția sensibilității dentare.
- Nu consumați alimente foarte reci sau foarte fierbinți.
- Fructele și legumele tari, precum perele, țelina sau morcovii sunt recomandate să le consumați între mese, pentru că mestecatul lor produce salivă, care protejează dinții.
- În cazul sucurile naturale din fructe care conțin foarte mult zahăr, recomandăm folosirea paiului.
- Mestecatul gumei fără zahăr timp de 10 minute după masă poate reduce numărul de carii. Și asta pentru că mestecatul produce salivă 😊.
- Dacă vă este poftă de ceva dulce și nu aveți periuța de dinți la voi, mâncați puțină brânză tare la sfârșitul mesei.