Alternativa Aparatelor Metalice – Clear Aligner
  • Tel: 0264 590 650 - Mobil: 0753 655 228
Clear Aligner Cluj

Aparatele dentare sunt de multe ori un accesoriu al zâmbetului, și pot fi purtate cu cea mai atractivă siguranță de sine. Însă pentru cei care nu se consideră avantajați de acestea, există o alternativă: tratamentul  Clear Aligner.

Clear Aligner a fost dezvoltat special pentru tratarea adulţilor şi reprezintă o metodă “invizibilă” de a vă îndrepta dantura, fără fire metalice sau bracketuri. Acest tratament utilizează o formă din plastic transparentă, detașabilă, care se aplică pe suprafața dinților, pentru a corecta anumite anomalii dentare uşoare.  Această formă este realizată dintr-un material rezistent de plastic, o răşină biocompatibilă, aproape invizibilă pentru cei care vă privesc care poate fi scoasă  şi curăţată cu uşurinţă in orice moment. Aparatul este personalizat pentru fiecare pacient, în funcție de planul de tratament realizat de către medicul dumneavoastră.  Acest tratament se bazează pe același principiu ca și aparatele ortodontice tradiționale: acționează pe baza presiunii asupra dinților pentru a-i aduce treptat, în poziția ideală, pe baza planului trasat de medic.

Și în acest caz, totul începe cu o vizită la medicul ortodont. Acesta va realiza radiografii și amprente pe care le va trimite la laborator, după care vă va analiza mișcarea dinților în timp și va întocmi un plan de tratament precis.  În baza acestui plan individual, se vor crea o serie de forme confortabile și fine, care nu produc iritații și nu conțin substanțe toxice organismului. Veți fi nevoiți să le purtați aproximativ 20 de ore pe zi pentru rezultate foarte bune, exceptând momentele în care luați masa sau vă curățați dinții.

In tratamentul cu Clear Aligner veţi purta trei forme în fiecare etapă de tratament, constând din diferite grosimi de materiale. Aproximativ o dată la fiecare 3 săptămâni veți schimba forma cu una nouă, care să se potrivească danturii în fiecare stadiu de tratament.  După ce aţi purtat primul set de forme timp de trei săptămâni, medicul ortodont va lua o altă amprentă și va examina modificarea poziției dinților în timpul tratamentului. Bazat pe noua situație vor fi fabricate un alt set de forme.

Cu fiecare formă pe care o veți schimba, veți observa modificări evidente la dantura dumneavoastră și vă veți putea bucura de rezultate în fiecare stadiu prin care treceți, iar partea cea mai bună este că foarte puțini oameni vor ști că urmați un tratament ortodontic. Această procedură va fi repetată până la obţinerea rezultatului dorit. Acest tratament poate varia de la caz la caz, însă există atât de câteva săptămâni cât și de 10-12 luni.

Pentru momentul în care vă decideți să faceți acest pas, sau pentru orice alte informații legate de acest tratament, vă stăm la dispoziție la numerele de telefon  0753655228 și 0264590650, precum și prin formularul de la pagina de contact.