Când este recomandată albirea dinților?

Când este recomandată albirea dinților?

Trebuie să vă spunem încă de la început că există multe metode de albire a dinților, unele dintre ele oferite și în magazine sau farmacii. Cu toate acestea, cea mai indicată opțiune este albirea supervizată de medicul stomatolog.

Și știm, tot mai multe persoane își doresc să scape de culoarea gălbuie a dinţilor, să aibă un zâmbet alb și strălucitor ca la Hollywood.

Așa că, în articolul de astăzi vă vom povesti despre cauzele care duc, în primul rând, la modificarea culorii dinţilor şi care ne fac să apelăm, în cele din urmă, la albirea profesională.

📢Uite care sunt cauzele:

 1. Înaintarea în vârstă sau culoarea dobândită genetic.
 2. Fumatul, consumul de cafea, ceai, vin roşu, sucul de afine, coacăze, zmeură, coloranții artificiali din diferite produse alimentare
 3. Bolile de sânge sau unele afecţiuni hepatice.
 4. Tratamentele cu antibiotice (tetraciclină) în timpul formării dinţilor sau traumatismele dentare.
 5. Consumul supradozat de fluor care poate conduce la apariţia unor pete pe suprafaţa dinţilor (fluoroza).
 6. Și am lăsat-o la urmă poate pe cea mai importantă și anume, culoarea dinţilor poate fi afectată de o igienă deficitară sau inexistentă în timpul purtării aparatelor dentare.

Cum vor arăta dinţii după îndepărtarea aparatului va depinde foarte mult de cât de corectă a fost îngrijirea lor pe durata purtării aparatului dentar. Aceştia pot arăta perfect dacă igiena orală a fost pe măsură, sau pot fi marcaţi de coloraţii externe, plini cu depozite de tartru şi placă bacteriană, chiar şi cu leziuni carioase în cazul în care îngrijirea lor a fost deficitară.

Iar dacă tocmai v-ați dat aparatul jos, țineți minte că trebuie să așteptați cel puțin o lună înainte de orice fel de tratament de albire. Acest lucru va oferi smalţului expus timpul necesar pentru a deveni mai puțin sensibil.

Ce e bine să știți✌️:

Fără doar și poate, înainte de a vă gândi să vă albiți dinţii este necesar un consult stomatologic în urma căruia medicul va stabili dacă este indicat să faceți acest lucru sau nu. Acesta o să vă spună și dacă aveți probleme cu dinții sau gingiile, deoarece aceste probleme pot afecta rezultatul tratamentului, producând dureri și lezarea nervului și se poate ajunge până la pulpectomie.

Atunci când vine vorba de albirea dinților, probabil cea mai des întrebare pe care am primit-o este: dacă albirea dinţilor afectează smalţul? Să știți că substanţele pe care astăzi le folosim nu afectează structura dentară, atâta timp cât sunt utilizate corespunzător, la recomandarea medicului.

Cine nu poate apela la tratamentele de albire profesională❌:

 • persoanele care sunt alergice la peroxid
 • persoanele cu gingii şi dinţi sensibili
 • cei care au retracţie gingivală sau carii
 • sau cei care încă nu au împlinit vârsta de 16 ani (deoarece dinții încă se dezvoltă)

Aceste tratamente pentru albirea dinţilor sunt eficiente şi asigură o dantură sănătoasă şi un zâmbet impecabil. Dar cum spuneam și mai sus, este important să fie făcute la recomandarea medicului.

Odată ce ai făcut o albire dentară, procedura poate fi reluată fără riscuri abia după 2 sau 3 ani.

La noi la #PașcDental albirea dentară se poate face prin 2 metode:

👉direct în clinică, mai rapid și mai eficient

Protejăm obrajii şi buzele cu sisteme speciale, iar gingia este acoperită cu un gel de protecţie care se va întări cu ajutorul lămpii de fotopolimerizare. Astfel, gelul de albire acţionează doar pe dinţi și poate avea o concentraţie mai mare, iar lampa cu lumină UV accelerează procesul de albire a dinţilor.

👉albirea dinţilor acasă

Se face cu ajutorul unor gutiere special confecţionate, pe o perioadă de 7 până la 14 zile. Durata de purtare a gutierelor diferă în funcţie de concentraţia gelului de albire, între 4-6 ore, respectiv întreaga noapte.

Albirea dentară și ce trebuie să evitați imedit după🦷

Atât pe perioada albirii cât și imediat după, vă recomandă să eviți băuturile acidulate (incusiv apa minerală) și următoarele produse alimentare:

 • fructele care colorează
 • afinele
 • murele
 • coacăzele
 • sfecla roșie
 • muștarul & ketchup-ul
 • cafeaua
 • vinul

Dacă aveți și alte întrebări la care nu v-am răspuns prin acest articol sau v-am făcut curioși de un aspect anume, nu ezitați să ne contactați📲. Ne puteți scrie un email,  direct la telefon 0753655228 sau în social media.Când este recomandată albirea dinților?

Albirea dinţilor

Albirea dinţilor - Servicii stomatologice Cluj-Napoca

Ce trebuie să știți despre albirea dinților?

Zâmbiţi şi lumea va zâmbi înapoi!

Dinţii sănătoşi, albi şi strălucitori atrag ca un magnet. Cu toate acestea, chiar dacă sunt sănătoşi, dinţii pot suferi în timp modificări de culoare. Cauzele acestei modificări pot fi de natură diferită: anumite medicamente, cariile dentare sau vârsta colorează dinţii din interior, pigmentarea externă este cauzată de consumul de cafea, ceai, nicotină, vin roşu, precum şi de anumiţi coloranţi alimentari. Cea mai uşoară metodă de a reveni la un zâmbet strălucitor este albirea dentară  – fie că vorbim de albirea dinţilor acasă sau la clinica stomatologică Paşc Dental.

Cum se face albirea dinților?

Efectuată in clinica noastră stomatologică, albirea dentară este mult mai rapidă. Obrajii şi buzele sunt protejate de sisteme speciale, iar gingia este acoperită cu un gel de protecţie care se va întări cu ajutorul lămpii de fotopolimerizare. Astfel, gelul de albire acţionează doar pe dinţi si poate avea o concentraţie mai mare, iar lampa cu lumină UV accelerează procesul de albire a dinţilor. În decurs de 1-2 ore, dorinţa dumneavoastră de a avea dinţi mai albi se poate împlini la clinica stomatologică Paşc Dental.

Albirea dinţilor acasă se face cu ajutorul unor gutiere special confecţionate, pe o perioadă de 7 până la 14 zile. Durata de purtare a gutierelor diferă în funcţie de concentraţia gelului de albire, între 4-6 ore, respectiv întreaga noapte.

Este dăunătoare albirea dinților?

Studiile au demonstrat că, făcută în mod corect, albirea dentară nu este dăunătoare. În timpul tratamentului de albire a dinţilor poate să apară sensibilitatea dentară – aceasta este, însă, tranzitorie şi dispare, de regulă, după câteva zile. Se pot albi inclusiv dinţii care şi-au modificat culoarea datorită tratamentelor de canal, doar că, in acest caz, vorbim despre o albire internă. Chiar dacă dinţii sunt perfect sănătoşi, albirea dentară nu trebuie făcută mai des decât o dată pe an, după principiul că tot ce e făcut în exces produce daune, iar o albire făcută corect rezistă 2-3 ani fără a fi nevoie de a repeta procedeul.

Pentru a avea cele mai bune rezultate de albire a dinţilor, cu câteva zile înainte de şedinţa se va programa obligatoriu o şedinţă de igienizare profesională.

Echipa noastră vă va sfătui cu plăcere cu privire la durata şi metodele tratamentului de albire dinţi potrivite pentru dumneavoastră.

Tarife albire dentară:

Tratament de albire profesională office800 lei
Tratament de albire profesională home600 lei
Albire endo / dinte150 lei
Gutiere pentru albire / arcadă100 lei

E timpul pentru o consultaţie?

Aveți o întrebare?